LZS valdes locekļu darba vizīte Rojā, Mērsragā un Engurē.

Lai iepazītos ar burāšanas attīstības perspektīvām Kurzemes pusē, Latvijas Zēģelētāju savienības (LZS) prezidents Leonīds Loginovs un valdes locekļi Māris Birzulis, Inga Jākobsone un Juris Rožkalns devās vizītē uz Roju, Mērsragu un Enguri.

Rojā LZS pārstāvji tikās ar Rojas Domes priekšsēdētāju Evu Kākliņu, Rojas burāšanas skolas pārstāvi Gunāru Reinholdu un Rojas ostas pārstāvi Valdi Andersonu, pārrunājot LZS un Rojas pašvaldības savstarpējo sadarbību, sacensību organizēšanas jautājumus, kā arī burāšanas attīstības iespējas, paralēli apskatot Rojas burāšanas skolas inventāru un infrastruktūru. Noslēgumā tika apskatīts Rojas lepnums – jaunā brīvdabas estrāde, kas atrodas netālu no Rojas burāšanas skolas un var tikt izmantota arī burāšanas pasākumu vajadzībām.

Vairāku gadu desmitu senā vēsturē Mērsrags varēja lepoties ar ievērojamu burāšanas sporta kultūru. Mērsraga kanāls, tā ieteka jūrā un tuvā jūras akvatorija ir ļoti atbilstoša vieta burāšanas sporta attīstībai, visu līmeņu apmācību grupām. LZS, Mērsraga domes priekšsēdētājs Roberts Šiliņš un Mērsraga vidusskolas sporta daļas vadītājs Ivars Indrušķēvičs ir vienisprātis, ka kopīgi sadarbojoties un ieguldot darbu pie infrastruktūras veidošanas krastā, treneru resursu piesaistes un burāšanas veicināšanas aktivitātēm šo jomu varētu atjaunot. Burāšanas sporta kultūras ieviešana būtu ieguvums novada jauniešiem, kā arī visam novadam, kas vēsturiski vienmēr ir bijis saistīts ar jūru.

Vizītes noslēgumā tika apmeklēts Engures jahtklubs, kurā tā pārstāvis Toms Fišers – Blumbergs iepazīstināja ar Engures JK infrastruktūru un Engures lepnumu – jahtu, kuteru un laivu piestātņu, pacelšanas slipa un krasta nostiprinājuma projektu un tā gaitu Engures ostā Interreg Estonia-Latvia projekta ietvaros. Šis ieguldījums Engures infrastruktūras sakārtošanā drīzumā sniegs ievērojamu pienesumu arī Latvijas burāšanas attīstībā.

Latvija, ar gandrīz 500 km garo jūras piekrasti un jūrniecības vēsturi, ir pamatoti uzskatāma par burāšanas lielvalsti. Mēs varam lepoties ar savām tradīcijām jūrniecībā un burāšanā, un tikai mūsu spēkos ir to uzturēt, atjaunot un attīstīt kā ieguldījumu nākamajām paaudzēm.