Ieskats Optimist un Laser klases sezonas noslēguma pasākumā.

25. janvārī Optimist un Laser klases kopīgā pasākumā tika godināti aizvadītās sezonas sekmīgākie burātāji daudzās un dažādās nominācijās. Kā atzīmēja Optimist asociācijas prezidente Inga Jākobsone – pasaulē ir vairāk kā 100 000 Optimist laiviņu, kas piedalās dažādās sacensībās. Un ja Latvijas labākais burātājs Mārtiņš Attilla Pasaules čempionātā var izcīnīt 18.vietu, tas ir ļoti izcils sasniegums. Tāpat priecājamies par Emīla Haralda Amsila 17.vietu Eiropas čempionātā, Agates Einauses, Mika Baškevica, Karlīnas Vaivodes un daudzu citu bērnu sasniegumiem starptautiskā arēnā un mūsu pašu ūdeņos.

Laser klasē starmešu uguņos visspožāk mirdz Estere Kumpiņa un Agija Ēlerte, kurām uz papēžiem min Anna Vernere. Meitenes cīnās par iespēju Latvijai kvalificēties Tokijai 2020.

Pasākuma saviesīgā gaisotnē LZS Goda prezidents Māris Gailis dalījās savos pasaules apceļošanas iespaidos ar jahtu “Milda” un Latvijas Jūras Burāšanas asociācija uzrunāja jauniešus par burāšanas iespējām pabeidzot sporta skolas un burāšanu jauniešu klasēs.

Paldies visiem organizātoriem par ieguldīto darbu un lielisko pasākumu!

 

Tekstu sagatavoja Vita Matīse.