Atskats uz burātāju balli “Vēja mezgli 2019”

1.marta vakarā Mārupes kultūras namā norisinājās ilgi gaidītā burātāju balle “Vēja mezgli 2019”. Zēģelētāju Savienības balle pulcēja kuplu skaitu Latvijas burātāju un pateicoties organizatoriem bija teicami noorganizēta!

 

Ballē tika veikts kopīgs atskats uz aizvadītās sezonas notikumiem, pasniegtas balvas, kā arī aizvadīta nozīmīgākā balles daļa-ceremonija “Gada balva burāšanā”.

Pateicība nominācijā GADA NOTIKUMS pienācās:

  • Eiropas čempionāts vējdēļiem Raceboard klasē 2018 
  • Pasaules čempionāts vindserfingā Techno 293 un Techno Plus klasēs 2018 
  • Pasaules čempionāts TopCat klasē 2018 
  • Platu 25 pasaules čempionāts 2018 

Gada buratājs –  Mārtiņš Atilla

Mārtiņš līdz šim ir sasniedzis Latvijai augstākos rezultātus pasaules čempionātos, kļūstot par nepārspējamu starp Latvijas burātājiem un stabilu medaļnieku Ziemeļvalstīs.

Gada burātāja – Estere Kumpiņa 

Pakāpeniski un ļoti mērķtiecīgi trenējoties burātājas rezultāti nemitīgi kļūst arvien augstāki.To pierādīja 2018. gadā izcīnītā 7. vieta pasaules čempionātā jauniešiem. Pašlaik Estere Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā gatavojas 2020.gada olimpiskajai atlasei kā viena no kandidātēm Laser Radial klasē.

Gada trenere – Ināra Aile 

Izrādot lielu pacietību un entuziasmu, pielietojot daudzveidīgas metodes metodes, viņa palīdz bērniem un jauniešiem iemīlēt šo sarežģīto sporta veidu. Aktīvais darbs no agra pavasara līdz vēlam rudenim un ziemā ir pamatā augstajiem rezultātiem arī pašiem jaunākajiem sportistiem Latvijas un starptautiska mēroga regatēs.

Gada komanda – Kristīne Štāla-Bula un Andrejs Buls, Rīgas Sporta burāšanas centrs 

2018. gada augustā viņi noorganizēja paraugsacensības pasaules čempionātam atbilstošā sportiskajā līmenī. Pat saspringtos brīžos ikviens viesis izbaudīja viesmīlību un servisu. Klātienē ikviens varēja piedzīvot, cik saskanīgi sadarbojas un kā viens otru atbalsta šie šķietami atšķirīgie cilvēki.

Balva pateicībā par mūža ieguldījumu – Arnim Mežulim

Burātājs un kapteinis ar vairāk nekā 50 gadu stāžu, augstākās kategorijas burāšanas sacensību tiesnesis, aktīvs burāšanas jomā joprojām, tai skaitā kā pasniedzējs topošajiem kapteiņiem un padomdevējs ikvienam interesentam. Viņš ir rūpīgs jūrniecības tradīciju sargātājs un arī paudējs pasaulē.

 

Vakara gaitā viesus izklaidēja Krauja band un Kaspara Tīmaņa muzikālais sniegums, kopīgu bilžu uzņemšana fotostūrītī, bagātīgi klātais galds, svētku torte un bara dzērieni veicināja sirsnīgas sarunas un patīkamas atkalsatikšanās, kā arī apmeklētājus priecēja uz vietas zīmētie mākslinieku sejas portreti un hennas tetovējumi.

Liels paldies pasākuma organizatoriem par neaizmirstamo vakaru!

Uz tikšanos nākošgad!

GRO_8633
GRO_9772
GRO_8646
GRO_9148
Processed with VSCO with a6 preset
GRO_9167
GRO_9186
GRO_9397
bilde 4
GRO_8926
GRO_9256
GRO_9740
GRO_9402
bilde 5
GRO_8637
GRO_9956

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.