Uzvara Latvijai jau otro gadu pēc kārtas Eiropas vienā no lielākajām Optimist klases regatēm!

 

30. Palamos Optimist Trophy jeb viena no Eiropas lielākajām Optimist klases regatēm norisinājās no 13 – 17.02.2019. Arī šogad mēs varam patiesi lepoties ar mūsu burātāju – Mārtiņa Atilla un Mikus Emīla Baškevica augstajiem sasniegumiem!

550 burātāji no 30 valstīm! Pirmās divas dienas tika aizvadītas kvalifikācijas braucienos. Katra no 5 flotēm labvēlīgos laika apstākļos aizvadīja 6 braucienus. Pirmajā dienā 15-16 mezgli vējš “gabi” no jūras, viļņi un saule! Otrajā dienā gabi samazinājās līdz 9-10 mezgliem, taču joprojām priecēja labvēlīgie burāšanas apstākļi.

Mūsu burātāji Mārtiņš Atilla un Mikus Emīls Baškevics (treneris Renē Abners) kvalifikāciju noslēdza veiksmīgi. Abi augstajā zelta flotē! Mārtiņš atradās līderpozīcijā un Mikus Emīls parādīja ļoti izcilus rezultātus sasniedzot augsto 4., 7.,8., 10.vietu un kopvērtējumā 44.vietu.

Pēdējā dienā jūras vējš mainīja virzienu 30-40° robežās dažādās distances vietās, sākotnēji samazinoties līdz niecīgiem 5 mezgliem, bet beigās, īpaši negaidot, iepūšot visus 10 mezglus. Sacensību rezultāti katrā no 5 fināla flotēm (106 sportisti katrā) mainījās līdzi vējam. Abi Latvijas sportisti gan Mārtiņš Atilla, gan Mikus Emīls Baškevics cīnījās augstākā kaluma konkurencē – zelta grupā! 

Jāatzīmē, ka šajā augstākā līmeņa un tik stiprās konkurences regatē Emīls Mikus, pateicoties sportista lielajam gribasspēkam un neatlaidībai, pirmo reizi savā burāšanas karjerā sasniedza zelta flotes līmeni ar pārliecinoši labiem rezultātiem!

Kopvērtējumā 1. vietu un uzvaru Latvijai izcīnija Mārtiņš Atilla, kā arī 85. vietu zelta grupā – Emīls Mikus Baškevics. Apsveicam!