Lielisks sasniegums Optimist klasē Torrevieja sacensībās Spānijā!

XI Trofeo Euromarina Optimist Torrevieja sacensības norisinājās no 24. – 27. janvārim, Torrevieja, Spānijā.

Četras spraigas sacensību dienas, mainīgs lēns vējš, kas papildinājās ar straumi bija nopietns izaicinājums visiem 365 dalībniekiem no 27 valstīm. Neskatoties uz sarežģītajiem burāšanas apstākļiem, sacensību organizatoriem izdevās noorganizēt 10 braucienus – divas dienas 4 kvalifikācijas braucieni un divas dienas 6 fināla braucieni. Latviju pārstāvēja Mārtiņš Atilla (LAT 59,Topperklubs Latvija) un Emīls Mikus Baškevics (LAT 140, Rīgas Jahtklubs).

Kopvērtējumā Latvijas pārstāvis Mārtiņš Atilla ir izcīnījis godpilno otro vietu, parādot stabilus rezultātus kopumā, īpaši fināla dienās zelta flotes sīvajā konkurencē. Sacensību uzvarētājs ir Marco Gradoni (Itālija), kurš ir divkārtējs Optimist klases pasaules čempions. Trešo vietu ieņēma Spānijas sportists Marks Meskuida. Emīls Mikus Baškevics sacensības noslēdza 205. vietā, kā labāko rezultātu uzrādīdams 13. vietu finālbraucienos.

Šīs Spānijas starptautiskās sacensības ir raksturīgas ar augstu konkurences līmeni, kas ir izcili vērtīgs ziemas treniņš un izaicinājums mūsu sportistiem.

Sacensību rezultāti

Video