Sporta komisijas protokols 28.03.2018

Biedrības “Latvijas Zēģelētāju savienība”
Sporta komisijas protokols Nr. 01-2018

2018.gada 28. martā, Rīgā, Grostonas ielā 6B
Sākums Plkst. 16.00
Piedalās: Valters Romans, Jānis Preiss, Žaklīna Litauniece, Arnis Krauklis, Valdis Cibuls, Alberts Rozins, Ilona Grīnberga, Valts Grīnbergs,
Protokolētājs: Oskars Krūze

Darba kārtība:
1. Latvijas čempionāti 2018
2. Atlase uz PČ Arhusā un JOS Argentīnā
3. Par Latvijas kausu 2018
4. Starptautisko sacensību rīkošana 2018. gadā
5. Citi jautājumi

 

Jautājuma skaidrojums Lēmumi Atbildīgie un termiņi
1. Latvijas čempionāti 2018
O.Krūze informē par saņemtajiem nolikumiem – LČ jauniešiem (Laser, Optimist, Techno 293) un vindsērfinga čempionātiem.

Tiek diskutēts par jauniešu čempionāta punktu 7.4. Optimist klases asociācija pieņēmusi lēmumu šādu formātu nepielietot. A. Rozins informē par ziņu, ka Igaunijas Optimist sportisti nepiedalīsies šāda formāta sacensībās. Ž. Litauniece un J. Preiss skaidro, ka jauniešu klasēs EČ un PČ medal race nepraktizē. A. Rozins aicina turpmāk LČ neorganizēt PČ laikā.

Komentāru par vindsērfinga čempionātiem nav.
V. Romans informē par Latvijas Jūrasburāšanas čempionāta nolikuma gatavošanas gaitu – aizķeršanās tikai dēļ viena nesaskaņota pieturas punkta Igaunijā Tiek norādīts, ka nav arī Platu 25 LČ nolikums.

SK rekomendē izslēgt punktu 7.4. un nerīkot Final Race (medal race) jauniešu grupās, punktā 5.1.6. drukas kļūda. Ar labojumiem nodot Valdei apstiprināšanai

 

Nodot Valdei apstiprināšanai

2. Atlase uz PČ Arhusā un JOS Argentīnā
Tiek precizēts, ka uz Arhus PČ gaidam papildus vietas uz Laser Radial un Laser Standard. Uz Radial tiek sūtīta Elerte un, ja tiks saņemta otra vieta, tad brauks arī Kumpiņa. Par Standard ir 2 pretendenti – brāļi Zvilnas. Ja būs tikai viena vieta, tad izlemts tiks saskaņā ar šī gada sacensību rezultātiem.
Uz RS:X klasi pašlaik ir tikai 1 kandidāts puišiem un meitenēm, līdz ar to atlase nav aktuāla.Tiek diskutēts par iespējamo kandidātu dalībai OS, ja tiks izieta kvalifikācija vai piešķirta dalībnieka vieta. Visi vienojas, ka nepieciešams izstrādāt kritērijus atsevišķi pa klasēm, kā arī tiek norādīts, ka jāizvēlas spēcīgākais sportists uz sacensību brīdi nevis atlases brīdiO.Krūze informē par saraksti no LVA – pagājušajā vasarā pieņemts lēmums par atlases sacensībām uz JOS Argentīnā, bet līdz ar PČ rīkošanu Liepājā, situācija ir mainījusies – vienam sportistam Liepājas sacensības pārklājas ar PČ Arhusā. No LZS viedokļa nevaram riskēt zaudēt dalībnieku OS atlasē, kas varētu notikt, ja netiks mainīti JOS atlases kritēriji. No otras puses, nebūtu pareizi mainīt atlases kritērijus, kuri jau pieņemti. Tiek piedāvāts meklēt kompromisu un atrast alternatīvas sacensības.
Lūgt klašu asociācijām izstrādāt atlases kritērijus uz OS, ja tiek izieta kvalifikācija vai piešķirtas dalībnieku vietas.

 

Lūgt iesaistītajiem klubiem meklēt kompromisu un atrast alternatīvas sacensības kā trešās atlases sacensības uz JOS.

3. Latvijas kauss 2018
Optimist un vindsērfinga klašu pārstāvji informē par noteiktajām Latvijas kausa sacensībām. Kopējs kausa statuss sacensībām netiks nolikts. Lūgt Laser asociācijai noteikt savus Latvijas kausa posmus.
4. Starptautisko sacensību rīkošana 2018. gadā
Netiek skatīts
5. Citi jautājumi