Pasaules čempionāts Daugavas ūdeņos

Tēma Pasākumi Latvijā | 0

PLATU 25 KLASES PASAULES ČEMPIONĀTS 2018 ir viens no vērienīgākajiem pasākumiem sporta burāšanā Latvijā, vidējās jahtu klases grupā, pēdējo 30 gadu laikā, kas noteikti ir Latvijas simtgades cienīgs pasākums.

Tiek prognozēts, ka čempionātā Rīgā piedalīsies 45 komandas no dažādām pasaules valstīm, kas kopumā ir 225 dalībnieki. Potenciālās dalībvalstis: Latvija, Lietuva, Igaunija, Somija, Zviedrija, Krievija, Baltkrievija, Ukraina, Portugāle, Itālija, Šveice, Vācija, Austrālija, Taizeme.

PLATU 25 KLASES PASAULES ČEMPIONĀTS 2018 notiks 18.-25. augustā. Čempionāts norisināsies jūrā pie Daugavas vārtiem, ko līdzjutēji varēs vērot no Mangaļsalas mola, bet daļa no aktivitātēm notiks Daugavas akvatorijā pie Vanšu tilta, kas būs labi pārredzami no abiem Daugavas krastiem. Tiks organizēta arī iespēja skatīties sacensības uz ūdens no peldlīdzekļiem. Šis būs iespaidīgs un vizuāli baudāms notikums Rīgas iedzīvotājiem un viesiem.

Par čempionāta galveno norises vietu ir apstiprināts 2016. gadā atklātais un šobrīd viens no aktīvākajiem jaunajiem burāšanas centriem Rīgā – RĪGAS SPORTA BURĀŠANAS CENTRS Ķīpsalā, Matrožu ielā, kas ir arī Latvijas Platu 25 klases jahtu bāzes vieta. Par galveno čempionāta organizatoru ir deleģēta biedrība Latvian Sailing Team, ko pārstāv Latvijas Platu 25 klases asociācijas valdes loceklis un Platu 25 jahtas Bailarina kapteinis Andrejs Buls.

Pasaules čempionāta organizēšanas Latvijā galvenais mērķis ir parādīt, ka Latvijā ir burāšanas sporta veids un tas attīstās, popularizēt burāšanas sporta veidu, dodot iespēju Latvijas iedzīvotajiem uzzināt vairāk par jahtām un sporta burāšanu, piesaistot bērnus un jauniešus olimpiskajai burāšanai, lai turpmāk attīstītu savas burāšanas prasmes, piedalītos dažādās vietēja mēroga un starptautiskās sacensībās, braucot komandās uz Platu 25 jahtām, u.c.sporta jahtām, kas vienlaikus nesīs Latvijas vārdu pasaulē.

PLATU25 pasaules čempionāta organizēšana Rīgas pilsētā veicina piekrastes labiekārtošanu, demonstrē veselīgu dzīvesveidu, sportisku aktivitāti, ir videi draudzīga un vizuāli skaista sporta veida popularizēšana, kas vienlaicīgi tiek saistīts arī ar Rīgas pilsētas tēlu un Latviju kopumā.

Šis ir vērienīgs, pasaules mēroga projekts, kas papildina Latvijas simtgadei veidoto pasākumu sarakstu.