Latvijas burātāji aizvadījuši kvalifikācijas braucienus Pasaules čempionātā Dānijā

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

Pēc 3 dienu kvalifikācijas braucieniem un aizvadītiem visiem 6 paredzētajiem startiem, flote tika sadalīta zelta un sudraba grupās.

Laser Radial klasē ar mainīgiem panākumiem (labākais finišs – 26.vieta savā grupā) Agija Ēlerte noslēdza kvalifikācijas braucienus un no šodienas  startēs sudraba grupā.

Agijas Ēlertes dalību Pasaules čempionātā atbalsta Pasaules Burāšanas federācija, ENP (Emerging Nations Women Development Program) ietvaros. Šajā programmā Agija tika iekļauta, kā perspektīva sportiste, balstoties uz 2017.gada panākumiem Jauniešu Pasaules čempionātā Ķīnā. Jāpiemin, ka Latvijas burātāja ir viena no jaunākajām dalībniecēm šajā čempionātā, kur gūst lielisku pieredzi, lai turpinātu cīņu par Latvijas valsts kvalifikāciju 2020. gada Tokijas Olimpiskajām Spēlēm.

Savukārt, Ričards Zvilna sīvajā konkurencē uzrāda stabilu sniegumu, ar iespēju uzlabot savu rezultātu, no šodienas turpinot pasaules čempionātu sudraba flotē.

Sacensības olimpiskajām klasēm katru dienu notiek citā burāšanas zonā, kas rada papildus izaicinājumus. Tas arī atspoguļojas rezultātu tabulā – gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē ir manāmi kāpumi un kritumi vienas dienas ietvaros pat par 20 vietām. Konkurence ir ļoti sīva, ņemot vērā, ka kvalifikācijas braucienu pēdējā dienā pirmajā divdesmitniekā ierindojās 14 valstis, kas nozīmē, ka cīņa par atlasi uz Olimpiskajām spēlēm valstu starpā ir īpaši saspringta.

Agijai un Ričardam Pasaules čempionāts ir īpašs, jo no Latvijas katrā klasē ir tikai 1 pārstāvis, kamēr daudzām burāšanas lielvalstīm ir 4 vai 5 sportisti, kas arī palielina iespējas kvalificēties.

Šīs sacensības ir liels pārbaudījums mūsu sportistiem, un noteikti nes noderīgu pieredzi un mācības, kas palīdzēs Latvijas burātājiem veiksmīgi startēt turpmākajos čempionātos.

Sacensību norisei un jaunumiem sekot:

https://aarhus2018.sailing.org/results

https://www.facebook.com/worldsailingofficial/

https://www.instagram.com/worldsailingofficial/

https://aarhus2018.sailing.org/watc