Noslēdzies Latvijas atklātais jūras burāšanas čempionāts (Rīgas jūras līča regate)

Tēma Pasākumi Latvijā | 0

GALĒJĪBU REGATE

No 26.jūnija līdz 30.jūlijam Rīgas jūras līcī norisinājās Latvijas atklātais jūras burāšanas čempionāts – Gulf of Riga Regatta 2018. Čempionātā piedalījās 18 jahtas trīs ieskaites grupās: ORC, LYS1 un LYS2. LYS2 grupā uzvaru izcīnīja igauņu jahta LILLIAN (kapteinis Margus Beljakov), otrajā vietā ar vienādu punktu skaitu – jahta DIKS (kapteinis Toms Fišers-Blumbergs) un trešajā vietā – jahta KIKI (kapteinis Edgars Liepiņš).LYS 1 grupā trešo vietu ieguva jahta RANGO (kapteinis Šarūnas Sodeika), otro vietu – jahta GURU (kapteinis Arnis Remess) un uzvarētājs – jahta LE MANS (kapteinis Kristaps Remess).
ORC grupā arī uzvarēja igauņu jahta KATARINA JEE (kapteinis Mart Tamm), otrajā vietā atstājot tautieti jahtu JAZZ (kapteinis Risto Riim) un trešajā vietā – latviešu PROJECT A1 (kapteinis Gatis Graudums).Pirmā brauciena Rīga-Roja starts tika dots Daugava pie Vanšu tilta 26.jūnija vakarā, kam sekoja nervus kutinošs, lēns gājiens līdz Rojai, kur pirmā jahta Project A1 finišēja nākamās dienas rītā, bet pēdējā jau pusdienlaikā. Tomēr visi dalībnieki iekļāvās kontrollaikā.
Otrajā un trešajā sacensību dienā starti netika doti bezvēja vai pārāk lēna vēja dēļ. Tomēr kā allaž Roja ar viesmīlību, cienastu un piemiņas balvām par pirmo posmu parūpējās par dalībnieku savstarpējās sadraudzības veicināšanu.
Divu dienu dīkstāvi daba pilnībā kompensēja ceturtajā sacensību dienā – distancē no Roņu salas uz Kuresāri, kad vēja stiprums brāzmās pārsniedza 30 mezglus, un distances virziens visu dienu saglabājās pret vēju un attiecīgi arī pret vilni. Šī posma noslēgumā igauņu kolēģi Kuresāres un Romasāres ostās visus sagaidīja ar siltu zupu un izkurinātu pirti, kas drīz vien burātājiem palīdzēja aizmirst jūrā piedzīvotos izaicinājumus.Pēc vienas klasiskās distances un pēdējā piekrastes starta sacensības noslēdzās sestdien ar apbalvošanu un dalībnieku vakariņām Kuresāres ostā. Pateicība dalībniekiem, organizatoriem (Latvijas Zēģelētāju savienība, Pilsētas jahtklubs, Saaremaa Merispordi Selts), tiesnešu kolēģijai un atbalstītājiem: Sarma Norde arhitekti, Apsara, Rojas Zēģelētāju skolai, katamarānam Kani Keli, uzņēmumam Laivu Lietas! Stiklā veidotos kausus radīja mākslinieks Juris Dunovskis.Fotogalerija ŠEIT