Kaitbordistam Deividam Reinhardam 3. vieta Pasaules čempionātā U14 vecuma grupā

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

No 12-16.04 Water2Snow kaitborda skolas audzēknis Deivids Reinhards piedalījās Pasaules čempionātā kaitbordā jauniešiem freestyle (brīvstila) jeb triku disciplīnā un izcīnija 3. vietu U14 vecuma grupā (jaunieši līdz 14. g.v).

Sacensības norisinājās Francijas pilsētā St. Pierre De La mer, visas sacensību dienas bija jauniešiem sarežģīti apstākļi, jo gaisa temperatūra bija tikai ap +12 grādiem, lija lietus,  un tikai vienā no četrām sacensību dienām pūta piemērots vējš, lai varētu aizvadīt sacensības.Pasaules čempionātā piedalījās dalībnieki no 20 dažādām pasaules valstīm un sacentās vecuma grupās U14, U16 un U19.Deivids piedalījās brīvstila jeb triku disciplīnā, kur sacensību dalībniekam 7 minūšu laikā bija jāizpilda triki 3 dažādās kategorijās. Deivids sacensībās parādīja iespaidīgu sniegumu, izpildot augstas amplitūdas trikus – Sbend, rotācijas ar kiteloop (pūķa cilpa) un daudzus citus.Pēc sacensību starta Deivida trenere Aija Ambrasa atzina, pauda ļoti lielu gandarījumu ar audzēkņa sniegumu. Šīs Deividam ir pirmās starptautiskās jauniešu sacensības un viņš lieliski tika galā. Deivids ar kaitbordu sāka nodarboties tikai nepilnus 2 gadus atpakaļ, bet jau parāda tik ļoti iespaidīgu sniegumu. Man ir ļoti liels prieks, ka šis sporta veids paliek Latvijā populārāks starp jauniešiem un veidojas jaunā paaudze.

Kaitbords ir jauniešu olimpiskā disciplīna un pirmā Olimpiāde norisināsies jau šogad, šoreiz Latvija nebūs pārstāvēta, taču ir plānots trenēties un gatavoties nākamajai jauniešu olimpiādei.

Informāciju sagatavoja Aija Ambrasa, klubs Water2Snow.