Latvijas jaunieši uzrāda lieliskus startus Pasaules čempionāta pirmajā dienā!

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

Ķīnas pilsētā Sanjā uzsācies Pasaules jauniešu čempionāts burāšanā, kurā piedalās mūsu Laser klases burātāji Agija Ēlerte un Ēriks Zvilna. Pirmās dienas rezultāti ļauj ar cerībām sekot līdzi mūsējo startiem – Agijai pēc pirmās dienas augstā 8. vieta, bet Ēriks pagaidām 34. vietā

Šogad uz lielāko jauniešu burāšanas regati ieradušies 374 dalībnieki no 60 valstīm. Atgādināšu, ka šajā pasaules čempionātā var piedalīties ne vairāk kā viens valsts pārstāvis katrā no deviņām laivu klasēm.

Sacensību pirmā diena noritēja 6-12 mezglu mainīga vēja apstākļos. Agija abos braucienos uzrādīja stabilu sniegumu, finišējot attiecīgi 9. un 13. vietās, kas kopvērtējumā pēc pirmās dienas ļāva ierindoties augstajā 8. vietā. Ērikam pirmais starts neveiksmīgs – 48. vieta, savukārt otrajā braucienā augstā 16. vieta, kas ļauj cerēt uz labu rezultātu arī turpmāk!

Sacensības norisināsies līdz 16. decembrim, kad arī noskaidrosim visus uzvarētājus. Iepriekšējos gados visaugstājko rezultātu šajās sacensībās ir uzrādījusi Ketija Birzule, kura 2016. gadā Jaunzēlandē startējot RS:X klasē ierindojās 9. vietā.