Latvijas burātāji dodas uz Pasaules jauniešu burāšanas čempionātu Ķīnā

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

No 9. – 16. decembrī Ķīnā norisināsies Pasaules jauniešu burāšanas čempionāts, kurā piedalīsies Laser klases burātāji Agija Ēlerte un Ēriks Zvilna, kā arī trenere Žaklīna Litauniece. Pirms startiem paredzēta arī treniņnometne, kuru organizē World Sailing ENP programmas ietvaros. Sportistu finansējumu dalībai pasaules lielākajā jauniešu burāšanas reghatē nodrošina World Sailing ENP atbalsta programma, savukārt, treneres dalību finansē Latvijas Olimpiskā komiteja.

ENP (Emerging Nations Program) ir World Sailing atbalsta programma, kas paredzēta burāšanas līmeņa izlīdzināšanai starp dažādām valstīm. Programmas ietvaros tiek rīkotas treniņnometnes dažādos kontinentos, kuras vada visaugstākā līmeņa speciālisti. Atkārtotu atbalstu saņem tikai paši cītīgākie sportisti, kuri arī uzrāda vērā ņemamu izaugsmi treniņprocesa laikā.

Piešķirtā stipendija Agijai un Ērikam paredz dalību ne tikai treniņnometnē, bet arī dalību Pasaules jauniešu burāšanas čempionātā, kurš notiks uzreiz pēc nometnes.

Savukārt, par treneres Žaklīnas Litaunieces dalības finansējumu parūpējās Latvijas Olimpiskā komiteja. Tādejādi, sportistiem būs nepieciešamais treneres atbalsts sacensībās, bet pašai trenerei papildus pieredze, strādājot kopā ar vadošajiem WS treneriem pirmssacensību nometnē.