25 Vītolregate

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

Kamēr Latvijā jūlija vidū visi vēl tikai gaidīja vasaru, gandrīz 20 sērfotāju devās siltā vēja meklējumos uz Itāliju. Pateicoties galvenā organizatora Andra Vītola radošai izdomai 25.Vītolregate šogad notika Komo ezerā – vienā no skaistākajiem Itālijas ezeriem.

Jau no 16.jūlija sākās aktīvi treniņi. Katrs varēja izvēlēties savu programmu. Daži trenēja fizisko sagatavotību, iekarojot Itālijas un Šveices kalnu virsotnes, citi pārbaudīja Komo vējus un pieslīpēja meistarību uz ūdens. Vēl citi diezgan strauji palika brūnāki un laimīgāki, tādējādi vairojot mājās palicēju skaudību.

Diemžēl sacensību dienās , 20.un 21.jūlijā, nedēļas sākumā tik daudzsološais vējš bija palicis pavisam laisks un radīja pamatotas bažas, vai sacensības vispār varēs notikt. Bet mūsu spēcīgie sērfotāji parādīja, ka var sērfot arī minimāla vēja apstākļos, baudot skaistos kalnu skatus ezera krastos. Daiļā dzimuma pārstāvēm pat pietika laika uzmest aci garāmbraucošiem kuteriem- un ja nu tur ir Klūnijs? Tā praktiski bez vēja (un arī bez Klūnija) kopā norisinājās četri braucieni.

Tā kā parasti viss skaistais ātri beidzas, nedēļa pie Komo ezera bija nemanot pagājusi. Ar fantastiskām balvām (kā jau vienmēr Vītolregatē) tika sumināti sacensību uzvarētāj i-  kopvērtējumā un labākais bija Aldis Šuriņš, dāmām – Zane Atstāja, kungiem no 60 gadu vecuma  – Juris Dreimanis, radošo profesiju pārstāvjiem – Andris Vītols un atklātā grupā – Aldis Zēmanis.

Pašā vakarā organizatori bija sarunājuši ar kādu tur augšā un ne tikai sacensību dalībnieki, bet arī visi pārējie kempinga iedzīvotāji varēja baudīt uguņošanu trīs stundu garumā kopā ar atsvaidzinošu lietu, kas pēc nepierasti karstās nedēļas likās kā Prosecco šaltis.

Pēdējā rītā kaimiņiene no Nīderlandes garām ejot vīlusies noprasīja: “Vai jūsu brīnišķīgais atvaļinājums jau beidzies?”, un skumji nogrozīja galvu. Kempinga “Panorama” dzīve atkal ieies vecās, daudz mierīgākās sliedēs. Vindsērfinga šovs bija beidzies. Bet sērfings, kā mēs visi zinām, ir mūžīgs!