Mārtiņš Atilla izcīna 1. vietu kopvērtējumā Horvātijas 40-tās Jaungada regatē(28.12 – 31.12)

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

Mārtiņš Atilla (LAT 59) ieguva kopvērtējumā pirmo vietu Horvātijas 40-tās Jaungada regatē(28.12 – 31.12) un Zdenko Roič piemiņai (regates dibinātājs pirms 40 gadiem) ceļojošo kausu.
Sacensības notika divās kārtās: Jaungada regate un Memoriālais navigācijas brauciens. Uzvarētāju noskaidro neizņemot nevienu sliktāko rezultātu, bet apvienojot kopvērtējumu abām kārtām.
Regate notika ļoti stiprā vējā, kas aukstumā un brāzmās (24-30 mezgli)pārbaudīja jauno burātāju izturību. Savukārt, regatei sekojošais memoriālais brauciens notika ļoti lēnā vējā, kur savukārt burātājiem stratēģisko izaicinājumu meta jūras straumes.
Jāatzīmē arī Riharda Straumes (LAT 130) izturība regates gaitā un iegūtā 5. vieta memoriālajā braucienā, kas kopvērtējumā sportistam deva 36. vietu.
Lai gan gandarījums par padarīto sportistiem ir liels, tomēr Jaunā gada 1. diena un turpmākā nedēļa tiks aizvadīta starptautiskajā treniņnometnē pieredzējušā Optimist klases trenera Rene Abnera (Somija) vadībā, kopā ar sportistiem no Somijas un Igaunijas.