Latvieši atkal starp līderiem IQFoil klasē

Laika posmā no 6.-12. septembrim Horvātijā, Bol, norisinājās Jauniešu un Junioru Eiropas čempionāts 2021 IQFoil klasē. Kopumā piedalījās 116 dalībnieki no 15 valstīm. Latvijas jaunieši atkal nodrošināja, ka šajā sporta veidā Latvijas vārdu iegaumēs.

Miks Bušmanis, kurš jūlija izskaņā Pasaules čempionātā IQFoil klasē izcīnīja bronzu, uz trešā pjedestāla kāpa arī Eiropas čempionātā U15 grupā. Lai gan šoreiz Miks apsteidza Polijas pārstāvi Maciej Dabek, diemžēl, atkal pārāks izrādījās Israēlas pārstāvis Kfir Gefen. Apsveicam Miku ar konsekventu latiņas noturēšanu!

Lai gan Dāvis Mazais līdz pat 13. braucienam 15 braucienu sērijā 10 valstu konkurencē turējās līdera pozīcijā, neveiksmīgs kritiens ierindoja viņu 4. vietā. Dāvis jau pirmajā dienā pieteica sevi otrajā vietā, konkurējot ar spēcīgāko burātāju no Francijas, savukārt, nākamajās dienās pārliecinoši izvirzījās vadībā. Noslēgumā, U17 klasē visu pjedestālu aizņēma tieši Francijas pārstāvji : Elliot Ponce Baranski, Antoine Martin, un Noé Garandeau.

Bijām gatavi Medal race braucieniem un attiecīgi – cīņai par čempiona titulu, bet, diemžēl, tiesneši nespēja izvest sēriju līdz galam. Tas nozīmē, ka apbalvošanu veic pēc iepriekš iegūtajiem punktiem, kas 2.,3. un 4. vietai ir vienādi. Burāšanas punktu skaitīšanas specifika ļauj matemātiski izskaitļot, kurš šoreiz ir uz pjedestāla. Bet tāds ir sports. Neatkarīgi no rezultāta, mēs jūtamies lepni, ka mūsu sportisti atkal sevi pārliecinoši notur līderu sarakstā,” lepojas treneris J. Preiss.

“Neskatoties uz neiegūtajām medaļām, visi jaunieši guva neatsveramu pieredzi. IQFoil junioru un jauniešu klase ir strauji augoša – dalībnieku skaits paliek arvien lielāks un konkurence arvien sīvāka. Sacensību formāts un inventārs liek būt perfektā fiziskā formā, kā arī prasa ļoti augstu tehnisko sagatavotību un trimmējumu. Prieks par katru mūsu jaunieti,  kas uzrāda labu sniegumu kādā no braucieniem un, cerams, katrs no viņiem tiks līdz pjedestālam,” novēl J. Preiss.

Latvijas komandu pārstāvēja:

U15 grupā: Miks Bušmanis, Jurģis Vaivods, Anrijs Edžiņš

U17 grupā: Dāvis Mazais

U19 grupā: Jēkabs Čeže, Artūrs Sprindžuks, Henrijs Vīgants, Hetija Keita Gertmane