Noskaidroti Latvijas čempioni Raceboard klasē

Laika posmā no 4. līdz 5. septembrim Ķīšezerā norisinājās Latvijas Čempionāts Racboard klasē. Par Latvijas čempioniem Raceboard klasē kļuva Ilona Grīnberga un Alvis Ozoliņš.

Septembra pirmā nedēļas nogale sportistus pārsteidza ar plaša spektra rudens laikapstākļiem – saule, lietus, vējš un burvīgas varavīksnes. Lai arī brīžiem šķita, ka nav pietiekoši stipra vēja burāšanai, Ķīšezers visus pārsteidza un izdevās veikt maksimālo Latvijas čempionātā iespējamo braucienu skaitu – astoņus.

Sestdiena iesākās ar dalībnieku reģistrāciju un Latvijas čempionāta atklāšanas parādi. Šogad čempionātā startēja 20 dalībnieki. Jau atklāšanas parādē bija skaidrs, ka šogad tiks kronēti jauni Latvijas čempioni, jo iepriekšējo gadu čempioni – Rihards Akmentiņš un Vita Matīse – dažādu objektīvu iemeslu dēļ šogad nestartēja.

Pirmajā sacensību dienā, mainīgos vēja apstākļos, tika veikti četri braucieni. Jānorāda, ka sacensības bija spraigas un vairākos gadījumos burātājus finiša līnijā šķīra mazāk kā puskorpusa distance. Pēc pirmās dienas braucieniem līderpozīcijās atradās Alvis Ozoliņš, Aldis Šuriņš un Māris Vīgants, no dāmām ātrākā Ilona Grīnberga.

Svētdien biežāk uzspīdēja saule, arī lietus bija mitējies un vēja stiprums bija 3-5 m/s. Līdz ar to čempionāta otrās dienas pirmā brauciena starts tika dots jau neilgi pēc 11:00 rītā. Vējam mainoties un griežoties, arī svētdienā izdevās veikt maksimālo iespējamo braucienu skaitu. Pēc aizvadītiem 8 braucieniem līderu TOP 3 aizvien saglabājās nemainīgs.

Par 2021. gada Raceboard Latvijas čempioniem kļuva Ilona Grīnberga (2. vieta Helēnai Rožkalnei un 3. vieta Zanei Atstājai) un Alvis Ozoliņš (2. vieta Aldim Šuriņam un 3. vieta Mārim Vīgantam).

Atsevišķi apbalvoti arī vieni no pieredzējušākajiem Raceboard klases braucējiem – superveterāni, kurā pirmo vietu ieguva Gunārs Rozenbergs (69 gadi), aiz sevis atstājot Juri Veidemani un Juri Dreimani. Savukārt, veterānu grupā pirmo vietu ieguva Gundars Osis, kurš kopvērtējumā starp visiem dalībniekiem ierindojās ceturtais.

Visus rezultātus var apskatīt šeit: Sailwave-results-for-RB-Latvijas-cempionats-2021

Raceboard Latvijas čempionāts notika ievērojot valstī noteiktos COVID-19 epidemioloģiskos ierobežojumus.

Raceboard.lv, kas bija šī čempionāta rīkotāji, izsaka pateicību Latvijas Zēģelētāju savienībai, Burāšanas klubam 360 – Mārim Birzulim un Kasparam Meņģelim, “Cabo Café”, tiesnešiem Jurim Rožkalnam, Valdim Alviķim, Ivetai Daudei un Gundegai Zandei.

Vairāk foto pieejami šeit : https://failiem.lv/u/deckz3mt9 (Foto: Raceboard.lv)