Jauniešu Burāšanas klubs “Jūrmala” atgriežas Buļluciemā

2003. gadā Priedaines kluba ietvaros tika nodibināta Jūrmalas Burāšanas skola, kurā darbojās treneri Juris un Ināra Aiļi.  2010. gadā Burāšanas skolu pievienoja Jūrmalas Sporta skolai (JSS), kuras sastāvā darbojamies arī šobrīd. 2017. gadā sakarā ar kluba teritorijas īpašnieka maiņu pārstājām pārstāvēt Priedaines jahtklubu un jau ceturto gadu biedrība darbojas ar nosaukumu Jauniešu Burāšanas klubs “Jūrmala”. Ar Jūrmalas ostas, Jūrmalas Domes, Jūrmalas Sporta skolas un Biedrības “Latvijas Zēģelētāju savienība” atbalstu no 1. jūlija, gandrīz pēc 20 gadu pārtraukuma, JSS Jauniešu Burāšanas klubs “Jūrmala” atgriežas Buļluciemā, no kurienes  2002. gadā uz Priedaini pārnāca burāšanas sekcija, ko vadīja Aigars Andreisons.

Kluba mājaslapā https://jurmalasailing.lv/ un FB lapā tiek regulāri atspoguļota kluba darbība un burātāju rezultāti, kā arī apskatāmas bildes un video no kluba ikdienas. JSS Jauniešu Burāšanas klubs “Jūrmala” ir aktīvs dalībnieks dažādos LZS rīkotajos pasākumos un sacensībās. Trenere Ināra Aile bērnus un jauniešus spēj aizraut ar visdažādākajām aktivitātēm un nereti īsteno arī audzēkņu radošās idejas, kas ikdienas treniņu rutīnu pārvēš jaunos piedzīvojumos. I. Aile ir arī viena no pieciem LZS bērnu un jauniešu burāšanas sporta treneriem.

Nemainīgi jau 21. gadu visas vasaras garumā, klubs katru trešdienu rīko “2stundu” regati, ko aizsāka treneris Aigars Andreisons, vēl tad, kad bērnu burāšanas klubs atradās Buļļu ciemā.

Šo 20 gadu laikā klubs ir rīkojis  četrus Latvijas Čempionātus (2006, 2008, 2009, 2011), divas Latvijas Jaunatnes Olimpiādes (2009, 2011), Jūrmalas Kausu (2006-2014), Optimist Kausu (2006, 2008), pirmo Latvijas Laser klases čempionātu pieaugušajiem (2010), Cadet klases Latvijas čempionātu (2008), Latvijas Kausu (2010), “Jaunais vilnis” sacensības B grupas optimistiem un tekošā gada iesācējiem (2007. – 2011.), un pirmās Latvijā mačreisa sacensības, kas notika uz Laser klases jahtām Daugavā (2006). 2005. gadā piedalījāmies IX Skolu jaunatnes Dziesmu un Deju svētku noslēguma koncertā “Laika upē – es”.

JSS klubā trenējas 42 jaunie burātāji un burātgribētāju skaits šogad bija ļoti liels, taču laivu trūkuma dēļ daudziem burāt gribētājiem nācās atteikt.

Mūsu bijušo audzēkņu vidū ir daudz Latvijas Čempionātu un Latvijas Olimpiāžu vairākkārtēji uzvarētāju, kuri ir nesuši Latvijas vārdu arī pasaulē: Anna Aile, Ivo Ailis, Artis Bērziņš, Ella Spuriņa, Ieva Plāte, Ēriks Ruģelis, Rūdolfs Bodnieks, Kristaps Grunte, Rūta Eistreiķe, Raitis Rauza, Ēriks un Ričards Zvilnas, Anna Vernere, Estere Kumpiņa, Agate Einause.

Kluba jaunā adrese – Tīklu iela 10, Jūrmala.

No arhīva: