Šonedēļ sāksies Latvijas lielākā jūras burāšanas regate Gulf of Riga Regatta 2021

Šo svētdien ar svinīgu buru jahtu parādi Rīgā, Daugavas upē, tiks atklāta Rīgas līča regate jeb Gulf of Riga Regatta (#GoRR). Dalību regatē jau pieteikušas 42 komandas no piecām valstīm. To vidū ir arī pasaules un Eiropas čempioni.

Spītējot pandēmijai ir prieks, ka arī šogad notiks Līča regate. Līdzīgi kā pērn mums līdz pat pēdējam brīdim nebija skaidrs, vai vispār burāšanas sacensības drīkstēs notikt, vai varēsim tās īstenot gan iecerētajā maršrutā, gan iepriekš plānotajos datumos,” ar pārdomām dalās Latvijas Jūras burāšanas asociācijas (LJBA) valdes priekšsēdētājs Valters Romans.

Līdzīgi kā citos sporta veidos arī burātāji ir izslāpuši pēc sacensībām. Prieks, ka, ievērojot visus piesardzības nosacījumus, arī šogad varēsim uzņemt dalībniekus no citām Baltijas jūras reģionā valstīm,” papildina V.Romans un norāda, ka bez Latvijas sportistiem pašreiz ir pieteikušās komandas arī no Somijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas. Viņu vidū arī spēcīgākie burātāji, kuri godalgoti pasaules un Eiropas čempionātos.

Šogad Rīgas līča regate tiks atklāta 27.jūnijā Rīgā, Pilsētas jahtklubā. Covid-19 ierobežojumu dēļ svinīgais krasta pasākums nebūs pieejams apmeklētājiem, taču visi varēs brīvi vērot regates atklāšanas jahtu parādi Daugavas upē, kuras sākums ir plānots pulksten 17.00 no Vanšu tilta.

Pirmdien, 28.jūnijā, regates pirmais sacensību posms ir plānots Rīgas līča akvatorijā un, ticamāk, pirmo startu pulksten 11.00 uz ūdens varēs vērot no Mangaļsalas vai Bolderājas moliem. Visiem pārējiem sacensību posmiem varēs sekot virtuāli tiešsaistē iekš sacensību mājaslapas www.gorr.lv.

Otrajā sacensību dienā, 29.jūnijā, turpat no moliem varēs redzēt visus flotes startus, kad regate tālāk vedīs burātājus uz Roņu salu Igaunijā. Bet no Roņu salas 30.jūnijā #GoRR atgriezīsies Latvijā un uz vienu nakti piestās Salacgrīvas ostā.

Regates noslēdzošā pieturvieta būs Igaunijas pilsētas Pērnavas jahtklubā, kurp regate dosies 1.jūlijā no Salacgrīvas. Pērnavā sacensību flote piestās divas dienas un 2.jūlijā notiks piekrastes sacensības jeb, tā saucamās, pretvēja – pavēja distances. Savukārt 2.jūlija vakarā ap pulksten 18.00 tiks apbalvoti šā gada #GoRR uzvarētāji, noskaidroti Latvijas Atklātā jūras burāšanas čempioni un Livonijas kausu ieguvēji.

Regates programma:

  1. jūnijs Pilsētas jahtklubs – Rīgā, Balasta dambī, iepretim mājai Nr. 36

18.00 – 20.00                Dalībnieku reģistrācija

18.00 – 20.00                Apmērīšana un aprīkojuma pārbaude

 

  1. jūnijs Pilsētas jahtklubs – Rīgā, Balasta dambī, iepretim mājai Nr. 36

10.00 – 16.00                Dalībnieku reģistrācija

10.00 – 16.00                Apmērīšana un aprīkojuma pārbaude

17.00 – 18.00                Jahtu parāde (Daugavas upē, sākot no Vanšu tilta)

18.00                            Sacensību atklāšana

 

  1. 06. Pirmā sacensību diena (Rīga – Rīga)

11.00                            Brīdinājuma signāls uz ūdens (jūrā)

 

  1. 06. Otrā sacensību diena (Rīga – Roņu sala)

Brīdinājuma signāls uz ūdens (jūrā)

 

  1. 06. Trešā sacensību diena (Roņu sala – Salacgrīva)

Brīdinājuma signāls uz ūdens

 

01. 07. Ceturtā sacensību diena (Salacgrīva – Pērnava)

Brīdinājuma signāls uz ūdens

 

02.07. Piektā sacensību diena (Pērnava – Pērnava)

Brīdinājuma signāls uz ūdens

~ 18.00                         Apbalvošana un sacensību noslēgums Pērnavas jahtklubā

 

Sacensības organizē Latvijas Jūras burāšanas asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību un Saaremaa Merispordi Selts.

Plašāka informācija

Oficiālā regates mājaslapa https://gorr.lv/lv

GoRR sociālās vietnes: Facebook @gulfregatta ; Instagram @gorr_lv ; Youtube @Gulf of Riga Regatta – GoRR

Foto un video

Foto izlase no #GoRR2019: https://failiem.lv/u/ewsmq3wq  (foto: Jānis Spurdziņš)

Video atskats uz #GoRR2020: https://www.youtube.com/watch?v=53BE7biH36Q&t=23s (video: Steve Spencer Production, Matīss Spaile)

 

Mediji ir laipni aicināti pieteikt dalību svinīgajai jahtu parādei, kas notiks svētdien plkst. 17.00 kā arī ir aicināti vērot pirmo sacensību dienu Rīgas līcī uz buru katamarāna LOVER, kas dosies jūrā līdzi sacensību dalībniekiem.

 

Informāciju sagatavoja: Ilona Skorobogatova