Kuplā skaitā aizvadīts piemiņas pasākums tiem, kuri nav atgriezušies krastā

Latvijas burātāji, kuģotāji un jūrā braucēji 6. septembrī lika pamatu jaunai tradīcijai, pulcējoties svinīgā piemiņas parādē, atceroties visus jūrā gājējus, kuri nav atgriezušies krastā.  Šāda tradīcija ir iedibināta arī mūsu kaimiņu valstīs, piemēram, Igaunijā jūrā aizgājušie tiek pieminēti pēdējā augusta svētdienā, savukārt, Lietuvā augusta vidū. Latvijā šī tradīcija tiks turpināta septembra pirmajās svētdinās, kas šogad iekritusi tieši 6. septembrī. Tas ir datums, kad 1992. gadā pulksten 18.30 cienījams un sabiedrībā zināms jahtas kapteinis Georgs Smiguns 9 ballu stiprā vētrā bija noskalots no savas jahtas klāja un jūra to aizsauca mūžībā.

Kā norāda piemiņas pasākuma organizators Romans Mickevičš, atsaucība bija negaidīti liela, ap 50 laivām un jahtām, kas devās jūrā, lai posmā starp Daugavu un Lielupi noliktu ziedus Baltijas jūras ūdeņos un kopīgi atskaņotu skaņas signālus. Pasākumā piedalījās ne tikai privātpersonas, bet arī Krasta apsardze un NBS Jūras spēki.

R. Mickevičš izsaka īpašu pateicību jahtklubam Engure un Pāvilostas ostas pārvaldei par atbalstu pasākuma rīkošanā, kā arī katram dalībniekam par atsaucību. Kā informē pasākuma organizators, pamatojoties uz atsaucības apjomu un apkārtējo ieinteresētību pēc pasākuma, nākamgad piemiņas pasākums būs arvien apmeklētāks.


Pasākuma organizators:

Romans Mickevičs
E-pasts: lat160@inbox.lv
M.t. 29393479