Pieminēsim Latvijas jūrniekus

Latvijas burātāji, kuģotāji un jūrā braucēji šo svētdien liks pamatu jaunai tradīcijai, viņi pulcēsies svinīgā piemiņas parādē, atceroties visus jūrā gājējus, kuri nav atgriezušies krastā. Šāda tradīcija ir arī Lietuvā un Igaunijā un tradicionāli tā notiek augustā.

Šogad jaunās tradīcijas uzsākšanai 6. septembra datums nav izvēlēts nejauši. Tas ir datums, kad 1992. gadā pulksten 18.30 cienījams un sabiedrībā zināms jahtas kapteinis Georgs Smiguns 9 ballu stiprā vētrā bija noskalots no savas jahtas klāja un jūra to aizsauca mūžībā. 

Lai pieminētu Latvijas jūrā gājējus, kuri nav atgriezušies mājās, šo svētdien, 6. septembrī visi burātāji, motorlaivu un kuģu kapteiņi, kā arī visi tiek, kuru darbs, ikdienas nodarbe vai vaļasprieks ir saistītas ar došanos jūrā, ir laipni aicināti pulksten 15.00 pulcēties Daugavā ar saviem peldlīdzekļiem iepretim Ostas kapteiņu dienesta tornim.

Pēc tam visi dalībnieki divās kolonnās, sekojot pavadošajam kuģim, izies pa Jūras vārtiem un posmā starp Daugavu un Lielupi noliks ziedus Baltijas jūras ūdeņos. Pēc ziedu nolikšanas visi tiks aicināti skandināt zvanus, taures un atskaņot skaņas signālus.
Parādes komunikācijas kanāls – VHF 72.
Pasākuma organizators:
Romans Mickevičs
E-pasts: lat160@inbox.lv
M.t. 29393479