[Atklāšana un 1. diena] GULF OF RIGA REGATTA 2020. GADA LATVIJAS ATKLĀTAIS JŪRAS BURĀŠANAS ČEMPIONĀTS

No 2020. gada 28. jūnija līdz 3. jūlijam notiek viens no šī gada grandiozākajiem burāšanas pasākumiem Latvijā – GULF OF RIGA REGATTA 2020. GADA LATVIJAS ATKLĀTAIS JŪRAS BURĀŠANAS ČEMPIONĀTS LIVONIJAS KAUSS! Sacensības organizē Latvijas Jūras burāšanas asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību, Rojas zēģelētāju skolu, Ventspils jahtu ostu, Salacgrīvas ostas pārvaldi un Saaremaa Merispordi Selts.

Ar jahtu parādi Ventas upē un LZS prezidenta L. Loginova uzrunu tika atklāta Rīgas līča regate jeb Gulf of Riga Regatta (#GoRR). Kopā sacensībām reģistrējušās 47 jahtu komandas no sešām valstīm Baltijas jūras reģiona valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Dānijas un Polijas. Komandas sadalītas četrās grupās. Kā atzīst sacensību organizatori, tik liels burātāju skaits sacensībās Latvijā sen nav bijis un īpašs prieks par Baltijas jūras reģiona valstu komandām, kuras šogad burās #GoRR pirmo reizi. Kopā no Latvijas ir pieteikušās 28 komandas, 10 komandas no Igaunijas un to vidū arī pērnā gada uzvarētāji ORC 1 jahtu grupā – JAZZ komanda, 6 komandas pieteikušās no Lietuvas un pa vienai komandai no Dānijas, Polijas un Somijas.

 

Pēc pirmās Rīgas līča regate jeb Gulf of Riga Regatta (GoRR) sacensību dienas, kura iesākās ar piekrastes posmu Ventspilī pirmās vietas tika sadalītas starp Lietuvas, Igaunijas un divām Latvijas komandām:

ORC1 grupā – Lietuvas komanda COOL WATER (buras Nr. LTU-2777), kapteinis Raimondas Šiugždinis

ORC2 grupā – Igaunijas komanda SUGAR (buras Nr. EST-774), kapteinis Marjaliisa Umb

LYS1 grupā – Latvijas komanda PROJECT A1 (buras Nr.LAT-424), kapteinis Gatis Graudums

LYS2 grupā – Latvijas komanda MOSQUITO (buras Nr. LAT-580), kapteinis Kārlis Balgalvis

Regate ilgs piecas dienas un sākotnēji tika paredzēts, ka flote otrajā posmā dosies uz Sāmsalas piestātni Montu, tomēr drošības apsvērumu dēļ sacensību organizatori pieņēma lēmumu veikt izmaiņas, un mainīt grafiku, proti, Montu vietā mērot nedaudz garāku distanci, burājot no Ventspils uz Roju.  GoRR tiesnesis Madis Ausman saka: “Lai izvairītos no vētras, kas tuvojas Latvijai, esmu veicis distances izmaiņas. Stiprais laiks pietuvosies jau šovakar, un ceru, ka līdz tam visi burātāji pagūs patverties, nokļūstot aiz Kolkas raga,” Viņš arīnorāda, ka vidējais vēja ātrums trešdien varētu būt ap 35 līdz 40 mezgliem (18 – 20 m/s), un pie šāda vēja jau burāšana paliek bīstama, jo jahtām var rasties tehniskas problēmas, “burāšana ir sports, nevis cīņa par izdzīvošanu, un mērķis ir noskaidrot labākos regates burātājus, nevis izdzīvotājus. Cilvēku drošība ir un paliks sacensību galvenā prioritāte.”

Kā skaidro sacensību organizatori, pārējā programma patlaban paredz, ka līdz 3.jūnija agram rītam sacensību osta būs Roja. Pēc tam piektdien 3.jūlija rītā flote dosies uz Kuivižiem, kur noslēgsies sacensības un tiks noskaidroti GoRR, Latvijas Atklātā jūras burāšanas čempionāta uzvarētāji un Livonijas kausa ieguvēji.

Atklāšanas dienas foto un video:

Video no atklāšanas pasākuma #GoRR2020: https://youtu.be/R1ivXQdgDMg (video: Steve Spencer Production)

Foto izlase no atklāšanas #GoRR2020: https://failiem.lv/u/bpdcscek  (foto: Jānis Spurdziņš)

Foto izlase no pirmās sacensību dienas GoRR2020: https://failiem.lv/u/bb54g7me  (foto: Jānis Spurdziņš)

 

Plašāka informācija:

Oficiālā regates mājaslapā https://gorr.lv/lv

GoRR sociālās vietnēs – Facebook @gulfregatta ; Instagram @gorr_lv ; Youtube @Gulf of Riga Regatta – GoRR

Sacensību rezultāti pieejami: https://gorr.lv/lv/rezultati

Ar dalībnieku sarakstu iespējams iepazīties šeit: https://gorr.lv/lv/dalibnieki

GoRR tiek nodrošināta tiešsaistes globālās pozicionēšanas izsekošana visiem regates dalībniekiem, kas ļauj sekot līdzi regatei reālā laikā virtuāli: https://www.kwindoo.com/tracking/16453-gulf-of-riga-regatta-2020?race_id=20616.