Estere Kumpiņa par Pasaules Čempionātu Melburnā.

Pasaules Čempionāts Laser Radial klasē sievietēm notika Melburnā, Austrālijā no 21.02.-28.02.2020.

Šī gada pirmie trīs mēneši Austrālijā bija ražīgi ar liela mēroga burāšanas sacensībām Laser laivu klasei. Daudzu valstu komandas izmantoja šo izdevību un jau kopš pagājušā gada decembra beigām trenējās Melburnā un piedalījās šajās sacensībās.

Estere sāka trenēties uz ūdens no 15.02., un šī bija lieliska pieredze, jo varēja gan trenēties, gan sacensties ar augstākā līmeņa pasaules burātājām.

Pasaules čempionātā piedalījās 105 meitenes no 39 pasaules valstīm. Laika  apstākļi bija ļoti dažādi un komandas, kas trenējās iepriekš arī atzina, ka tādi pēdējos divos mēnešos Melburnā nebija pieredzēti. Jāpiezīmē, ka šīs sacensības izcēlās ar ļoti augstu organizācijas līmeni gan uz ūdens, gan krastā.

Estere raksta: “Pirmajās trijās dienās notika tikai 3 braucieni paredzēto 6 vietā, galvenokārt vājā vēja un negaisa dēļ. Tāpēc kvalifikācijas braucieni turpinājās arī ceturtajā dienā, kad tika iedoti 3 starti 20-25 mezglu stiprā vējā ar 2m augstiem viļņiem. Pēc tam flote tika sadalīta zelta un sudraba flotēs. Pēdējās divās sacensību dienās nobraucām 4 fināla braucienus, kas bija izaicinoši visiem neparedzamo vēja maiņu dēļ, kas ir manāms arī rezultātu tabulā. Arī top10 braucējam šis bija izaicinājums, piemēram, 2020. gada Pasaules čempione, Marit Bouwmeester pirmspēdējā dienā bija vadībā ar 30 punktiem no 2. vietas, bet pēdējā dienā, kad notika tikai viens brauciens, starpība saruka līdz 2 punktiem.

Starp citu, Nīderlandes komandai šīs bija vēsturiskas sacensības, jo visa komanda (4 sportistes) iekļuva Top10.

Kopumā ar savu rezultātu esmu apmierināta (16. vieta sudraba flotē, 69. vieta kopvērtējumā). Salīdzinot ar pagājušo PČ, kas norisinājās Sakaiminato, Japānā, kur es finišēju 82. vietā, šajās sacensībās biju priecīga gan par burāšanas tehnikas un savas fiziskās sagatavotības izaugsmi. Vēl nekad neesmu bijusi tik tuvu zelta flotei un biju priecīga arī par rezultātu stabilitāti dažādos vēja apstākļos.

Tagad turpināšu gatavoties sezonas galvenajam notikumam – Pasaules Kausa posmam Dženovā, kur Eiropas valstis cīnīsies par beidzamajām 2 ceļazīmēm Laser Radial klasē uz Olimpiskajām spēlēm Tokijā.”

Rezultāti:

https://sailing.laserinternational.org/regattauploads/2020/RW/2020_Rdl_Women_Wohrlds_Final_Results.htm