Sākusies reģistrācija Latvijas jūras burāšanas čempionātam un lielākajai regatei – Gulf of Riga Regatta 2020.

Pirmo reizi regate izies ārpus Rīgas līča un turpinās iestāties par Baltijas jūras vides veselību.

Ir sākusies pieteikšanās Rīgas līča regatei Gulf of Riga Regatta (#GoRR). Organizatori aicina Ziemeļeiropas burātājus pievienoties sacensībām, kuras sāksies pēc četriem mēnešiem – 28.jūnijā Ventspilī un noslēgsies 3.jūlijā Salacgrīvā.

Pagājušais gads ir pierādījis, ka spējam pašmāju regates attīstīt tādā līmenī, lai mūsu reģiona profesionālākie burātāji un pasaules čempioni sāk piedalīties arī Latvijas burāšanas notikumos. Un tas ir labi! Jo sīvāki ir konkurenti, jo straujāk attīstās vietējais buru sports,” tā #GoRR sacensību organizators un Latvijas Jūras burāšanas asociācijas (LJBA) valdes priekšsēdētājs Valters Romans. “Iziešana ārpus Rīgas līča ir pašsaprotams regates attīstības turpinājums. Un tas strādā! To atzinīgi novērtē ne tikai pašmāju un kaimiņvalstu komandas, bet interesi par dalību izrāda arī Beļģijas burātāji, kuri vēlas šogad mēroties spēkiem mūsu akvatorijā un pacīnīties par čempiona tituliem,” viņš papildina.

Šogad regate tiks atklāta ar buru parādi Ventspilī 28.jūnijā – svētdienas pēcpusdienā, uzreiz pēc Jāņiem. Baltijas jūrā netālu no Ventspils ostas sacensības notiks divas dienas, 30. jūnijā flote dosies uz Sāmsalas piestātni – Montu, un pēc tam komandas sacentīsies pārgājienā uz Roju, kur #GoRR dalībnieki būs satiekami divas dienas.

Tieši Rojā 2.jūlijā notiks medijiem un skatītājiem visērtāk vērojamā regates daļa – olimpiskās jeb pretvēja – pavēja distances. Pēc dinamiskā ceturtās dienas posma, līdzīgi kā pērn, Latvijas Hidroekoloģijas institūta (LHEI) zinātnieces atklās jaunāko pētījumu datus, lauzīs mītus un stāstīs patiesību par Baltijas jūras vides veselību un par pārmaiņām, kuras patlaban piedzīvojam.

LHEI ir atbildīgs par Baltijas jūras Latvijas teritoriālo ūdeņu monitoringu un vides kvalitātes noteikšanu. Vienlaikus mēs mērķtiecīgi cenšamies vērst sabiedrības uzmanību uz to, cik vienreizēja ir mūsu jūras vide. Ierobežotā sasaiste un limitētā ūdens apmaiņa ar Ziemeļjūru padara tieši Baltijas jūru par unikālu ekosistēmu, ko vislielākajā mērā ietekmē cilvēciskā darbība,” norāda LHEI pētniece Ieva Putna-Nīmane. Viņa arī papildina, ka LHEI priecājas, ka jau otro gadu sadarbībā ar #GoRR ir iespēja informēt un izglītot regates dalībniekus par Baltijas jūrai nozīmīgām tēmām, aicinot burātājus kļūt par stingrākajiem jūras aizstāvjiem un vēstnešiem. “Ir svarīgi rūpējas par vidi, kurā dzīvojam un Baltijas jūra ir viena no tām! Un vislabāk, ja to varam darīt kopā,” tā LHEI pētniece I.Putna-Nīmane.

Pēc Rojas programmas noslēgšanas 3.jūlija agrā rītā regate dosies uz Salacgrīvu, kur tiks noskaidroti #GoRR uzvarētāji vairākās ORC un LYS klašu grupās. Nule kā modernizētajā Vidzemes ostā tiks apbalvoti 2020.gada Latvijas jūras burāšanas čempioni un Livonijas kausa ieguvēji.

Latvijas un Baltijas jūras reģiona valstu vidū Rīgas līča regate jeb Gulf of Riga Regatta strauji iegūst atpazīstamību. Tas vienlaikus ir arī Latvijas Atklātais jūras burāšanas čempionāts. Sacensības organizē Latvijas Jūras burāšanas asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību.

 

Plašāka informācija

Oficiālā regates mājaslapa https://gorr.lv/lv

GoRR sociālās vietnes – Facebook @gulfregatta ; Instagram @gorr_lv ; Youtube @Gulf of Riga Regatta – GoRR

 

Foto un video

Video uzaicinājums uz #GoRR2020 (0:45 min): https://www.youtube.com/watch?v=lHAA1r85tg0 (video: Sky Route Films)

Video atskats uz #GoRR2019 (4:26 min): https://www.youtube.com/watch?v=87erLf0GWB4 (video: Sky Route Films)

Foto izlase #GoRR2019: https://failiem.lv/u/z6uwm4zg (foto: Jānis Spurdziņš)

 

Informāciju sagatavoja:

Ilona Skorobogatova

GoRR2020 organizatore

 

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar:

Kristīne Kanska

GoRR2020 oficiālā sekretāre un organizatore

E-pasts: gulfregatta@gmail.com

M.t. +371 29 247 411