2019 ILCA Laser U-21 Pasaules čempionāts Horvātijā.

U21 Pasaules čempionāts norisinājās no 26.oktobra līdz 2.novembrim, Splitā, Horvatījā. Vietā, kur daudzi no labākajiem Pasaules burātājiem dodas trenēties lai izbaudītu izcilos burāšanas apstākļus, ko sniedz Adrijas jūra pie pilsētas Splita. Bet, kā daudzās no šī gada svarīgākajām regatēm, tām sākoties vējš bija ļoti vājš vai nebija vispār visas nedēļas garumā. Regate norisinājās 6 dienas, no kurām tikai 1 dienā bija pietiekams vēja stiprums, lai pabeigtu visus paredzētos braucienus. 5 dienu garumā bija iespējams noorganizēt 2 braucienus, kur viens no braucieniem tika saīsināts vēja trūkuma dēļ. No 12 plānotajiem startiem tika iedoti tikai 5 braucieni , no kuriem 3 tika nobraukti pēdējā dienā 16-20 knotu vējā , pateicoties, kuriem čempionāts varēja būt oficiali noticis.
Agija Ēlerte sacensības sākotnēji noslēdza 21.v., bet pēc rezultātu korekcijas ierindojās 22.v. Pēdējā dienā pēdējā braucienā tika iedots dzeltenais karogs, dēļ kura tika pazaudēta 5.vieta. un šajā braucienā finišēja kā 24.
Savukārt Estere Paula Kumpiņa sacensibas noslēdza 24.vietā. Esterei sacensības bija ļoti izaicinošas, jo dažas dienas pirms čempionāta sākuma viņa piedzīvoja auto sadursmi. Sadursmes rezultātā Estere  guva  milzīgas rētas un zilumus . Neskatoties uz piedzīvoto viņa drošsirdīgi startēja Pasaules čempionātā.

2019 ILCA Laser Under-21 World Championships piedalījās 68 dalībnieces no 31 valsts. Uzvaru sievietēs izcīnīja Wiktorija Golebiowska no Polijas, bet otro un trešo vietu izcīnīja Krievu burātājas, Valērija Lomatčenko un Maria Kislukčina .

Savukārt Ērikam Kārlim Zvilnam regate iesākās ar 21.vietu pirmajā braucienā, bet pēdējā sacensību diena izvērtās ļoti izaicinoša, kad Ērikam saplīsa galvenā atsaites sistēma, kas neļāva Ērikam uzrādīt pilnvērtīgu rezultātu. Šajās sacensībās Ēriks izcīnīja 93.vietu no 144 dalībniekiem, kuri bija ieradušies no 42 valstīm.

2019 ILCA Laser Under-21 World Championships uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja Juans Pablo Kardozons no Argentīnas, otro vietu izcīnīja Klemente Seguels Lakamara no Čīles , bet trešo vietu izcīnīja Višnū Saravanans no Indijas.

Visi rezultāti ir apskatāmi šajā saitē – http://2019-u21.laser-worlds.com/race-results/

Informāciju sagatavoja Agija Ēlerte.