27. radošā Vītolregate vindsērfingā.

Pateicoties arhitektam un aktīvam vindsērfinga sportistam Andrim Vītolam pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās jau 27. Vītolregate. Pēc 18 gadu pārtraukuma regate atgriezās dzidrajā Alūksnes ezerā, Lāzberģa pils parkā, un zīmīgi, ka regatē piedalījās tieši 27 burātāji.

Regates pirmajā dienā vējš lutināja burātājus un dienas laikā tika veikti pieci braucieni, kuru laikā tika noskaidroti ātrākie burātāji ne tikai katrā vecuma divīzijā, bet arī ātrākie starp radošo profesiju pārstāvjiem un maratonā. Tā kā svētdienā vēja daudzums bija nepietiekams, tad galvenais tiesnesis Juris Rožkalns nolēma slēgt Latvijas Kausa izcīņas trešo posmu Raceboard klasē.

TOP 3 Raceboard:
1. Vita Matīse (LAT-1)
2. Aldis Šuriņš (LAT-105)

3. Gunārs Rozenbergs (LAT-14)

TOP 3 kopvērtējumā:

1. Vita Matīse (LAT-1)
2. Kristaps Vītols (LAT-313)

3. Aldis Šuriņš (LAT-105)

Vītolregates otrā dienā tika dots starts maratonam pāri ezeram uz jaunatklāto jahtklubu Marijas salā. Piedalīšanās maratonā bija brīvprātīga un 11,7 km garo braucienu veica 17 burātāji. Turpceļš aizņēma nedaudz mazāk, nekā 50 min : uzvaru laurus plūca Aldis Zēmanis, Aldis Šuriņš un Andris Vītols, bet atpakaļceļš pēc jahtkluba aplūkošanas ap 1h 10 min, šajās sarežģītajās iedzīšanas sacensībās uzvarēja Zigmunds Urtāns.

Liels paldies sacensību organizatoram Andrim Vīlolam, ilggadējiem regates atbalstītājiem – knauf.lv un netra.lv, kā arī fotogrāfiem Gunāram Zariņam, Alvitam Grīvniekam un Gundegai Zandei!

https://photos.app.goo.gl/d4cNVhBNGyUoMe3U7