Mārtiņš Atilla izcīna augsto 18.vietu Optimist Pasaules čempionātā!

No 6-16.jūlijam Antigvā Ziemeļamerikā norisinājās Pasaules čempionāts. Antiguas akvatorija raksturīga ar spēcīgu vēju 15-20 mezgli, un straumi ar viļņiem, kas pat labākajiem Optimist burātājiem ir izaicinājums.  Sākot no jūnija šis ekvatoriāli tropiskais reğions (32 C gaisa temperatūra un liels mitrums) ir tropisko vētru rajons un tas bija jūtams arī sacensībās.
3 dienas kvalifikācijas braucienos Mārtiņš kvalificējās augstajā  zelta flotē (65 valstis, vairăk kā 250 pasaules spēcīgāko sportistu vidū). Labākajos braucienos finišējot 1,4,5 un 6 vietā. Turpmākajās trīs fināla dienās tropiskās vētras rādīja savu ietekmi, mētājot rezultātus katru dienu uz augšu un leju. Grūti apstākļi, bet tāds ir pasaules čempionāts!
Tomēr Mārtiņš spēja ierindoties augstajā 18.vietā, kas ir labākais
rezultāts starp visām Ziemeļvalstīm. Ar šo sasniegumu Mārtiņš godam noslēdz sākuma ciklu burāšanas sportā Optimist klasē.
Sacensībās uzvarēja un Pasaules čempiona titulu ieguva itālis Marco Gradoni.

Foto:  Matias Capizzano

Iespaidīga pasākuma fotogalerija: http://2019worlds.optiworld.org/en/default/races/race-photogalleries

Rezultāti: http://2019worlds.optiworld.org/en/default/races/race-resultsall

 

18.07. Pasaules čempionāta laikā norisinājās IODA Gadskārtējā kopsapulce. LZS un Latvijas Optimist klases asociācija iesniedza pieteikumu IODA Pasaules čempionāta rīkošanai Latvijā, Liepājā 2021.g.. Balsošanā par rīkošanas tiesībām, piedaloties 68 dalībvalstīm, vairākkārtējā balsošanā tiesības ieguva Turcija, Bodruma, vien ar pāris balsīm aiz sevis atstājot Latviju. Meksika un Ķīna zaudēja pirmajā kārtā. Esam ļoti lepni, ka tik daudzas valstis Optimist klasē mūs atbalstīja un vēlējās mūs redzēt gada lielākā notikuma rīkotāju statusā.

Publikāciju sagatavoja Inga Jakobsone.