Ķīlē norisinās Laser Radial Jauniešu pasaules čempionāts

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

Ķīlē ir atklāts Jauniešu pasaules čempionāts Laser Radial klasē, kurā sacentīsies vairāk nekā 370 aktīvi burātāji no 44 valstīm. To starpā arī trīs Latvijas burātājas: Estere Kumpiņa, Agija Ēlerte un Ance Anna Sekace.

Nedēļas garumā jauniešu sportisti cīnīsies par čempiona titulu. Sacensībās tiks apbalvoti labākie burātāji divās kategorijās gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē: jaunāki par 19 gadiem, jaunāki par  17 gadiem.

Kvalifikācijas braucieni notiek no pirmdienas līdz trešdienai- katru dienu plānoti divi starti.Sākot no ceturdienas, tiks veikti braucieni zelta, sudraba un bronzas flotēs, pēc kuriem arī tiks noskaidroti šī gada čempioni.

Šobrīd kopvērtējumā no mūsu sportistēm augstākajā pozīcijā ierindojas Estere Kumpiņa (37. vieta kopvērtējumā). Sacensību līdere uz doto brīdi ir Vācijas burātāja Julia Buesselberg, bet vīriešu konkurencē vadībā izvirzījies itālis- Francesco Viel.

Šodien turpinās kvalifikācijas braucieni. Vēlam veiksmi un labu vēju kā mūsu pašu burātājiem, tā visiem sacensību dalībniekiem!

Čempionāta rezultātus un bildes var apskatīt:

https://www.laserinternational.org/blog/2018/08/19/laser-radial-youth-world-championships/

https://www.facebook.com/intlaserclass/