Jūrmalā norisinās Pasaules čempionāts TOPCAT klasei

Tēma Pasākumi Latvijā | 0

Svētdien Majoru pludmalē tika atklāts Pasaules čempionāts burāšanā TOPCAT klasei. Kopā pulcējušies 60 katamarāni un 105 sportisti no 9 valstīm, kas nedēļas garumā sacentīsies 3 grupās, lai noskaidrotu prasmīgākos burātājus.

Latviju šajā čempionātā pārstāv 6 komandas, no kurām augtsāko vietu ieņem pašu jūrmalnieku tandēms- Guntars Malina un Jānis Priede-, ierindojoties, 11.vietā kopvērtējumā K1 grupā. Pēc 3 aizvadītām sacensību dienām par līderiem izvirzījušies Vācijas sportisti, ieņemot pirmo vietu visās 3 grupās.

Pirmās divas dienas burātājus priecēja piemērotie laikapstākļi, taču vakar (trešajā sacensību dienā) neviens brauciens netika ieskaitīts, jo vēja virziens un stiprums bija ļoti mainīgs, neļajot sportistiem finišēt godīgos apstākļos. Čempionāta dalībnieki cerēja, ka vējš atkal pieņemsies spēkā, taču – velti. Pēc pāris stundu gaidīšanas  burātājiem nācās atgriezties krastā un trešo sacensību dienu noslēgt bez izmaiņām sacensību rezultātu kopvērtējumā.

Šis čempionāts ir nozīmīgākais katamarānu burāšanas notikums starptautiskajā līmenī un pirmo reizi Latvijai ir tas gods to organizēt. Līdz pat 17.augustam Majoru pludmalē varēs vērot, kā Rīgas Jūras līča ūdeņus rotā krāsainās katamarānu buras un burātāji sacenšas par Pasaules čempiona titulu.