Klusums pēc vētras

Tēma Pasākumi Latvijā | 0

Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā noslēdzās Pasaules čepionāts vindsērfingā jauniešiem.

Sacensību nedēļa sniedza sportistiem un organizatoriem nervus kutinošus apstākļus- saule un ideāls laiks mijās ar vētrām un negaisiem, taču beigu beigās, šis čempionāts izdevās lielisks un tika noskaidroti šī gada čempioni.

Kopā sacensībās burātāji startēja 8 grupās, taču zelta medaļas mājās veda tikai 3 valstis: Itālija,Izraēla un Japāna. Jau kopš sacensību sākuma Junior sieviešuYouth un Youth sieviešu klasē vadībā izvirzījās un kā līderi noslēdza čempionātu Izraēlas sportisti: Mika Kafir, Daniel Basik-Tashtash un Naama Greenberg. Savukārt, Itālijas burātāji- Alessandro Graciotti, Giorgio Speciale un Nicolo Renna – izcīnīja zelta medaļas attiecīgi JuniorYouth Plus sieviešu un Youth Plus vīriešu klasēs. Abās Open Plus grupās  uzvarēja Nene Sugimoto (sieviešu konkurencē) un Yuta Iwasaki (vīriešu konkurencē) no Japānas.

Visi Latvijas sportisti savās grupās kopvērtējumā ierindojās labāko trīsdesmitniekā, ar augstāko rezultātu čemionātu noslēdza Annija Punte, izcīnot 20.vietu Youth Plus sieviešu klasē. Vīriešu konkurencē Latvijas burātājs Edijs Bušmanis Junior klasē ierindojās 21.vietā.

Šis čemionāts noteikti paliks atmiņā ar aizraujošo notikumu gaitu un neatlaidīgajiem jauniešu sportistiem. Sveicam gan medaļniekus, gan visus dalībniekus, kas cīnījās un bezbailīgi devās uz ūdens, lai sevi pierādītu.

Scensību rezultātu kopsavilkumu un foto galeriju var apskatīt čempionāta mājaslapā: http://worlds2018.techno293.org/results

Video, intervijas un spilgtākos mirkļus no sacensībām var atrast Latvijas Vindsērfinga asociācijas Facebook lapā:  https://www.facebook.com/LatvijasVindserfingaAsociacija/