Jahta Roccabella uzvar Thousand Island Race regatē!

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

Esam priecīgi paziņot, ka jahta no Latvijas Roccabella ar starptautisku komandu (burātājiem no Latvijas, Ukrainas un Krievijas) ir izcīnījusi godpilno pirmo vietu Adrijas jūras sarežģitākajās sacensībās juras jahtām Thousend island race. Dsitances aptuvenais garumsir 300 jūras jūdzes, kas stiepjas no Rijekas Horvātijā līdz pat Tivetai Melnkalnē.

Vienlaicīgi gribam darīt zināmu, ka šis ir jau otrais gads, kad Roccabella sailing team veido bērnu nometni vidusjūars baiseinā ar mērķi jaunajiem burātājiem iepazīties ar mūsdienu juras sacensību jahtu, tās uzbūvi un vadīšanu un protams arī pašiem ļaut iejusties komandā.

Šogad tiek sperts solis tālāk un no 23.-27. septembrim ierodas pa dieviem janiem burātājiem no četrām valstīm Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Krievijas. Treniņnometnes norises vieta ir Melnkalnes pilsētas Tivata un Budva kā arī Adrijas jūras ūdeņi.

Šajā vairāku dienu treniņnometnē jaunajiešiem būs jāmiemacās daudz jaunas un sacensību burāsānā noderīgas lietas, sākot ar jahtas uzbūvi, buru trimēšanu, navigāciju, bet pats galvenais tie būs jāiemācās strādāt starptautiskā komandā.

Roccabellas komanda ir patiesi lepna, ka var dot šo iepēju jaunajiem burātājiem kopīgi trenēties mūsu vadībā.

Roccabellas kapteinis Edgars Salmani