Atskats Optimist treniņnometnē un DTSW regatē

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

No 5.jūnija līdz 11.jūnijam notika Latvijas Optimist klases Pasaules čempionāta komandas sagatavošanās otrais posms Somijā, Porvo, kas noslēdzās ar Down Town Regatta Helsinkos. Treniņos piedalījās Sāra Tolstika (LAT 118), Miks Valters (LAT 115), Rihards Straume (LAT 130) un Mārtiņš Atilla (LAT 59), trenera Rene Abner (Somija) vadībā, kas šogad sagatavo un vadīs Baltijas valstu komandas Pasaules čempionātā Taizemē.
Pirmais sagatavošanās posms bija 29.aprīlī – 2. maijam Helsinkos (trīs dienas intensīvi Baltijas/Somijas sportistu treniņi), bet trešais, noslēdzošais posms būs 25. jūnija līdz 2. jūlijam Tallinā, Igaunijā.
Šis sagatavošanās posms bija mērķtiecīgi veidots, lai sportisti varētu izkopt savas tehniskās prasmes mēreni lēna vēja apstākļos (tāds gaidāms PČ norises vietā!). Īpaša uzmanība tika veltīta starta uzsākšanai lēna vēja apstākļos, stūres minimālai lietošanai (treniņi bez stūres, laivu vadot tikai ar buru), līdzsvara izjūtai, pagriezienu pārdomātai veidošanai (lai jau tā mazo laivas ātrumu nesamazinātu), lēna vēja “uzvedības” izpratnei un sportistu psiholoģiskai noturībai visas dienas garumā, nepazaudējot koncentrēšanos. Šie mērķtiecīgie uzdevumi nav viegli izpildāmi, prasa nemitīgu sevis kontroli, bet ļoti nepieciešami, lai sagatavotos iespējami līdzīgiem lēna vēja apstākļiem pasaules čempionātā.
Treniņu dienu noslēgumā, mūsu sportisti piedalījās Down Town regatē Helsinkos, kurā piedalījās Optimist klasē 103 dalībnieki. Bez mūsu komandas, sportisti no Somijas, Krievijas, Lietuvas un Igaunijas. Mēreni lēns, mainīgs vējš mūsu sportistus turpināja “pārbaudīt” arī sacensību laikā, tādējādi dodot iespēju nostiprināt treniņos apgūto. Prieks par visiem mūsu sportistiem, kas nevainoja vēja maiņas, lēna vēja “uzvedību”, bet tika galā ar tā izaicinājumiem, ierindojoties starp 50 labākajiem mūsu kaimiņzemju sportistiem!

Mārtiņš Atilla (LAT 59) ieguva godpilno 2. vietu (uzvarēja mājinieks Simon Karlemo), 32. vietā Sāra Tolstika (LAT 118), 35. vietā Rihards Straume (LAT 130), abi sportisti mērķtiecīgi trenēja vietu noturēšanu uz starta līnijas lēna vēja apstākļos un starta uzsākšanu, un 56. vietā Miks Valters (LAT 115). Jāpiezīmē, ka Miks ar katru sacensību dienu spēja savus rezultātus uzlabot šajā spēcīgajā konkurencē.

Visi sportisti atgriezās mājās noguruši no intensīvās treniņu/sacensību nedēļas, bet viennozīmīgi apmierināti ar padarīto, jo treneris papildus burāšanas prasmēm strādāja arī pie Baltijas komandas saliedēšanas iemaņām, kuras būs ļoti nepieciešamas visa garā laika (3 nedēļas) dzīvojot visiem kopā Taizemē.

Visi rezultāti Šeit: DTSW 2017 results