Latvija pārliecinoši piesaka sevi Baltijas mērogā ar izciliem jauno burātāju sasniegumiem Lietuvas jaunatnes čempionātā 19.-21. maijā

Tēma Pasākumi ārvalstīs | 0

Pagājušās nedēļas nogalē no 19. līdz 22. maijam Nidā notika Lietuvas jaunatnes čempionāts burāšanā, kurā ar izciliem panākumiem startēja arī kopā divdesmit četri Latvijas jaunie burātāji Optimist un Laser Radial laivu klasēs.

Trīs dienu sacensībās, kuru pirmās divas dienas valdīja vājš un mainīgs vējš, Latvijas burātāji tika pie septiņiem kausiem. Turklāt Optimist laivu klasē Lietuvieši uz apbalvošanas pjedestāla netika vispār – pirmo vietu ieguva Rīgas jahtkluba sportists Eduards Pļaviņš, kurš jau šosezon paspējis izcīnīt uzvaru regatē Pērnavā, kā arī pakāpties vēsturiski augstākajā vietā gadskārtējās un prestižās Gardas Optimit regates reitingā “zelta flotes” grupā, apsteidzot visus citus Latvijas dalībniekus. Otro vietu Optimist klasē Nidā izcīnīja Pilsētas jahtkluba jaunā, talantīgā sportiste Agate Einause, savukārt trešajā vietā ierindojās Rīgas jahtkluba burātājs Eduards Muciņš.

Laser Radial klasē attiecīgi otro un trešo vietu meitenēm izcīnīja Rīgas jahktkluba sportistes Estere Kumpiņa un Agija Ēlerte, savukārt Optimist klasē 2. un 3. vietas meitenēm ieguva Rīgas jahtkluba burātāja Elza Cibule un Usmas jahtkluba sportiste Laura Ozoliņa.

Šis ir nozīmīgs un šobrīd bezprecedenta panākums Latvijas burātājiem Lietuvas sacensībās, kuras allaž raksturo augsta līmeņa asa konkurence ar spēcīgajiem Lietuviešu burātājiem. Taču tas nozīmē, ka Latvijā aug jaunu un spēcīgu sportistu paaudze, kas aktīvi piesaka sevi Baltijas mēroga sacensībās. Priecājāmies par šiem nozīmīgajiem sasniegumiem, un vēlam sekmes un cīņas sparu arī turpmāk!

Sacensību rezultāti:

http://www.lbs.lt/en/lietuvoje/1279–skelbiami-lr-buriavimo-taurs-rezultatai-po-dviej-dien.html